KPE Vastgoed studiereizen wegens succes uitgebreid

Geplaatst door

In 2023 vijf Europese steden op het programma

In 2022 organiseerde KPE Vastgoed twee meerdaagse studiereizen naar Antwerpen. In het verleden stonden Winterberg in Duitsland en Maastricht op het programma. De deelnemers waren zo enthousiast over deze studiereizen dat KPE Vastgoed heeft besloten om in 2023 vijf Europese steden in het programma op te nemen. Winterberg, Gent, Groningen en Valencia zijn bedoeld voor makelaars en taxateurs Wonen. De studiereis naar Arnhem voor taxateurs WOZ.

De combinatie tussen kennis vergaren, een bijzondere stad ontdekken op het gebied van vastgoed en ontspanning in de avonduren is een succes gebleken. Na de driedaagse studiereis ontvangt u ook nog eens de volledige 20 punten voor de PE-verplichting.

Programma 2023

Winterberg – Duitsland

Van woensdag 8 maart tot en met vrijdag 10 maart

Winterberg staat bekend als wintersportplaats in Duitsland. Het wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit excursies en kennissessies met lokale makelaars en taxateurs. In de vrije tijd is er ruimte om de ski’s onder te binden, een mooie wandeltocht in de sneeuw te maken of het historische Winterberg en de omliggende pittoreske dorpjes te bezoeken.

Gent – België

Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 juni

Na het succes van Antwerpen in 2022 is dit jaar wederom gekozen voor een Belgische stad. Gent is een middeleeuwse stad met prachtige oude bouwwerken. Maar ook hedendaagse architectuur heeft een plek in de stad, met pareltjes als bibliotheek De Krook, polyvalente ontmoetingsplek De Stadshal en het icoon van de universiteit De Boekentoren. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit excursies en kennissessies met lokale makelaars en taxateurs. In de vrije tijd is er ruimte om zelf de mooie historische stad te bezoeken met de vele authentieke horecagelegenheden.

Groningen – Nederland

Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juni

De stad Groningen is constant in ontwikkeling en groeit elk jaar verder. Oude en nieuwe gebouwen staan ​​naast elkaar en transformeren de stad in een fascinerende mix van modern en oud. Vanwege het historische stadscentrum kunnen de moderne gebouwen nogal controversieel zijn. De moderne architectuur in de studentenstad Groningen komt dan ook vaak samen met uiteenlopende meningen. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit excursies en praktijkbezoeken. In de vrije tijd is er ruimte om zelf de mooie historische en moderne stad te bezoeken met de vele authentieke horecagelegenheden.

Valencia – Spanje

Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 september

Als sinds eeuwen heeft Valencia exceptionele gebouwen weten te construeren die een duidelijk onderdeel van de geschiedenis vormen. Valencia kenmerkt zich door de mix van oude en moderne architectuur die prachtig samengaan zonder de folklore van de stad te verliezen. Dit is terug te vinden in de grote variëteit aan bouwstijlen. Van de historische binnenstad naar de hippe kosmopolitische wijken. Door de hele stad zijn gebouwen van Moderne-, Romaanse-, Gotische,- Renaissance-, Barokke-, en vele andere bouwstijlen te vinden. De beste manier om deze ontwerpen te bekijken is om lopend of met de fiets de stad te verkennen. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit excursies en kennissessies met lokale makelaars en taxateurs. In de vrije tijd is er ruimte om zelf deze unieke ‘derde economische motor van Spanje’ te bezoeken of een bezoekje aan het strand te brengen dat op loopafstand van de stad ligt.

Arnhem – Nederland

Van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 oktober

De studiereis voor taxateurs WOZ gaat naar Arnhem. Arnhem is een bijzondere architectuurstad. Veel van de nieuwe gebouwen die afgelopen jaren in de stad gerealiseerd werden, vielen nationaal en internationaal in de prijzen. Behalve de verplichte thema’s die vanuit de toezichthouders worden voorgeschreven, bestaat het programma uit een praktijkcasus omtrent de Koepelgevangenis. Dit bijzondere gebouw werd ontworpen door Johan Metzelaar die er internationale bekendheid mee verwierf. De bouw vond plaats tussen 1882 en 1886 en is tegenwoordig een rijksmonument. Verder wordt tijdens deze studiereis aandacht besteed aan bouwtechnische gebreken in de praktijk. In de vrije tijd is er ruimte om zelf de mooie historische stad te bezoeken met de vele authentieke horecagelegenheden.

Inschrijven

Heeft u interesse om een deel te nemen aan een van deze studiereizen, stuur dan een berichtje met uw contactgegevens naar Jeroen Paes (j.paes@kpe.nl). Wanneer we meer weten over de precieze inhoud van het programma, ontvangt u als eerste bericht. De deelnemersplekken voor deze studiereizen zijn beperkt. Wacht dus niet te lang, want ‘vol is vol’.

Geef een reactie