‘s Morgens theorie, ‘s middags praktisch aan de slag 

Geplaatst door

Werkvoorbereiders Van Wijnen volgen maatwerkopleiding

Steeds vaker kiezen bedrijven voor een maatwerkopleiding voor hun medewerkers. Dit heeft als voordeel dat de opleiding incompany kan worden gevolgd en dat specifieke onderwerpen die belangrijk zijn voor het bedrijf, diepgaander aan de orde kunnen komen. Voor de werkvoorbereiders van Van Wijnen heeft KPE Bouw in samenwerking met het Hoger Technisch Instituut (HTI) zo’n maatwerkopleiding ontwikkeld.

Extra aandacht

“Bij Van Wijnen staat persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers hoog in het vaandel”, vertelt Femke Reefman, onderwijskundige bij KPE. “Wij kregen van Van Wijnen het verzoek om de opleiding Bouwmanagement zoals die aan het HTI wordt gegeven, op maat te maken voor hun werkvoorbereiders. De onderwerpen duurzaamheid en circulariteit moesten daarbij extra aandacht krijgen.”

Theorie en praktijk

De onderwijskundigen van KPE, experts van Van Wijnen en docenten van het HTI gingen om tafel en ontwikkelden een maatwerkprogramma. “Het maatwerkprogramma bestaat -net zoals bij het HTI- uit vier modules: uitvoeringstechnieken, informatie- en financieel management, managementvaardigheden, bouwkosten en planning.”, legt Femke Reefman uit. “De werkvoorbereiders konden zelf inschrijven op de modules. Voordeel van incompany is dat je tijdens de opleiding collega’s ontmoet die bij een andere afdeling werken. Zo leer je ook nog intern van elkaar. Duurzaamheid en circulariteit zijn voor Van Wijnen zodanig belangrijk dat we hiervoor een speciale module hebben ontwikkeld. Experts bij Van Wijnen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit hadden ook hun inbreng in het programma. Behalve het theoretisch deel, was er ook veel aandacht voor de praktijk, zoals excursies. Een module bestaat uit vijf dagen. De ochtend komt de theorie aan de orde en in de middag gaan we praktisch aan de slag.”

Wensen

“Steeds meer bouwbedrijven kloppen bij ons aan voor een maatwerkprogramma. Je kunt hiermee specifieker op de wensen van het bedrijf inspelen, het is beter te plannen in de reguliere werkzaamheden en de reistijden worden beperkt tot het minimum. We kiezen overigens wel voor een ‘externe’ locatie die dicht bij het bedrijf ligt. Dan ben je toch even in een andere setting”, besluit Femke Reefman.

Wilt u meer weten over de maatwerkopleidingen van KPE? Neem dan contact op met Femke Reefman. Femke is te bereiken op 06 21 40 74 28 of f.reefman@kpe.nl.

Geef een reactie