Expertcommissie KPE Vastgoed buigt zich over 2023

Geplaatst door

Wat speelt er binnen het vakgebied en wat zijn de trends?

Jaarlijks volgen zo’n 2.500 professionals uit de makelaars-/taxatiebranche een aantal cursussen, trainingen of opleidingen bij KPE Vastgoed. Tientallen docenten uit heel het land zijn hier dagelijks mee aan de slag. Stuk voor stuk experts op hun vakgebied en daarnaast ook goed onderlegd op onderwijskundig gebied.

De vastgoedbranche is continu in beweging. Soms door wijzigingen in wet- en regelgeving, andere keren door economische- of maatschappelijke aspecten. Om ervoor te zorgen dat het aanbod van cursussen, trainingen of opleidingen van KPE steeds actueel blijft, komt in de herfstperiode altijd de expertcommissie van KPE Vastgoed bij elkaar. Zij buigen zich dan over het programma-aanbod voor het komende jaar. 

Verschillende expertises

De commissie bestaat uit professionals met verschillende expertises. Juristen, bouwkundigen en makelaars en taxateurs uit de verschillende werkvelden. Samen denken ze na over de programma’s. Wat speelt er in mijn vakgebied en wat zijn trends, zijn daarbij de belangrijkste vragen. Aan de hand van al deze input, wordt er een selectie gemaakt. Deze thema’s worden vervolgens in samenwerking met de onderwijskundigen van KPE omgezet in nieuwe cursussen, trainingen en opleidingen.

Nieuwe onderwijskundige vormen

Behalve inhoudelijk kijkt de expertcommissie ook naar nieuwe onderwijskundige vormen. Hoe maak je het overbrengen van kennis en kunde zo aantrekkelijk mogelijk voor de deelnemers? Neem bijvoorbeeld iets tastbaars als een zonnepaneel. Hoe kun je zo’n actueel item vanuit verschillende invalshoeken onder de aandacht brengen? Een jurist die uitlegt hoe het zit met het eigendom of de mogelijkheden bij gemeenten. Een taxateur geeft zijn visie over de invloed op de waarde van een pand met zonnepanelen. Tenslotte wordt het thema ook nog gekoppeld aan een bouwkundig praktijkbezoek bij een installatiebedrijf of een fabrikant van zonnepanelen. Op deze manier wordt een studiedag over een thema als duurzaamheid veel interactiever, levendiger en interessanter.

Niet alleen PE-punten

Deze nieuw ontwikkelde trainingen, cursussen en opleidingen worden vervolgens voorgelegd aan NRVT en VastgoedCert ter accreditering voor de PE-punten. Op deze manier zorgt KPE Vastgoed ervoor dat -naast de verplichte onderwerpen en leerdoelen van NRVT en VastgoedCert- een dynamisch en zeer actueel pakket van trainingen, cursussen en opleidingen kan worden aangeboden. De laatste jaren melden zich ook steeds vaker makelaars en taxateurs bij KPE Vastgoed die zich niet alleen vakinhoudelijk willen ontwikkelen, maar ook in competenties die daarmee samenhangen. Het vak makelaar of taxateur is mensenwerk. Sociale vaardigheden zoals communiceren, klantgerichtheid of samenwerken zijn daarbij zeer belangrijk. Ze worden vaak onderschat, maar hebben een grote invloed op het zo goed mogelijk uitoefenen van je vak. KPE Vastgoed ontwikkelt hiervoor maatwerkprogramma’s die aansluiten op de wensen van de makelaar of taxateur. 

Heeft u nog een tip voor het programma-aanbod van KPE Vastgoed voor 2023. Dan horen wij dat graag. Klik hiervoor op onderstaande knop en stuur ons een korte omschrijving van uw tip. Wie weet staat uw suggestie ook volgend jaar in het programma-aanbod.

Geef een reactie