“Wij kiezen voor meer diepgang en actuele thema’s”

Geplaatst door

Interview met Tom-Peter Twigt van vastgoedadviseur Colliers 

Colliers Nederland maakt deel uit van het wereldwijd opererende Colliers. Beursgenoteerd, actief in 63 landen en 17.000 medewerkers. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Jaarlijks ontwikkelt KPE Vastgoed in samenwerking met Colliers Valuations een maatwerkprogramma voor de medewerkers.

Diepgang

In 2022 bestond het maatwerkprogramma uit verschillende onderdelen. Behalve het verplichte dagdeel NRVT, stond economisch waarderen, ‘De wereld van gedrag’ en bouw- en installatietechniek op het programma. “We kiezen bewust voor een maatwerkprogramma”, legt Director Valuations, Tom-Peter Twigt uit. “Je kunt natuurlijk de standaard PE-verplichting vanuit het NRVT of VastgoedCert volgen, maar dat gaat ons niet ver genoeg. We willen nog meer diepgang en de meest actuele thema’s aan bod laten komen. Wat speelt er nu en op termijn in onze branche.”

Environmental, Social en Governance

“Een onderdeel van het programma was bouw- en installatiekunde. Voor dit thema hebben we gekozen omdat we als vastgoedsector een grote opgave hebben om bestaande gebouwen te verduurzamen. Daarbij vinden we het als taxateur belangrijk om duurzaamheid standaard onderdeel van onze taxaties te laten zijn en te laten zien welke mogelijkheden de eigenaar heeft. Dan moet je natuurlijk wel goed begrijpen hoe een gebouw en de installaties technisch in elkaar steken en wat de meest realistische opties tot verduurzaming zijn.”

Verfrissend

“Waar we als team erg enthousiast over waren, was het programma ‘De wereld van gedrag’. Samen ontdekken waar je als individu goed in bent, maar ook minder goed. Welke gevolgen heeft dit voor je rol in het team en naar klanten toe. Bewust hiermee bezig zijn, levert concreet resultaat op. Het programma was heel verfrissend en ik merk dat het een waanzinnig toegevoegde waarde heeft in ons dagelijks functioneren. Dit is ook de reden waarom wij voor een maatwerkprogramma kiezen.”

Inhoudelijk sterk en efficiënt

Op dit moment is Tom-Peter, samen met KPE Vastgoed, al bezig met het programma voor 2023. “Ik ben erg blij met de samenwerking met KPE Vastgoed. Ze zijn flexibel, leveren kwaliteit en kunnen de behoefte van ons als klant zeer goed omzetten in een maatwerkprogramma. Bijkomend voordeel is dat we het programma incompany kunnen volgen. De collega’s hoeven dus niet individueel door heel het land te reizen. Een maatwerkprogramma is niet alleen inhoudelijk sterker, maar ook efficiënter.”

Wilt u meer weten over de maatwerkprogramma’s van KPE Vastgoed? Neem dan contact op met Jeroen Paes. Jeroen is te bereiken onder 06 21 89 61 29 of j.paes@kpe.nl

Geef een reactie