“Applaus aan het einde van de opleiding zegt genoeg”

Geplaatst door

Het nuttige van een PE-opleiding combineren met het aangename

VastgoedPro-motie is een stichting die de belangen behartigt van makelaars en taxateurs in de regio Eindhoven en Helmond. Bijzonder is dat ze al bijna tien jaar gezamenlijk de PE-opleidingen van KPE Vastgoed volgen. Initiatiefnemer van de gezamenlijke opleidingen is stichtingsbestuurder Godfried van der Linden, eigenaar van het gelijknamige makelaarskantoor en HuizOnline in Eindhoven. 

Dicht bij huis

“Het idee om de PE-opleidingen te organiseren voor collega’s in de regio is ontstaan vanuit logistiek oogpunt”, legt Van der Linden uit. “Iedereen moest het zelf regelen en de plekken waar de opleidingen werden verzorgd, lagen niet om de hoek. Dat moest anders kunnen. In de beginfase hebben we een docent naar onze regio gehaald, zelf de locatie geregeld en de organisatie. Dat beviel erg goed. Toen bleek dat KPE Vastgoed ook incompany trainingen verzorgt, hebben we voor deze vorm gekozen. Het eerste jaar schreven zich 25 deelnemers in en tegenwoordig halen we bijna de 100. Dat geeft al aan dat het een succes is.”

Reünie

“Door het op deze manier te organiseren combineren we het nuttige met het aangename. Meestal komen we twee keer klassikaal bij elkaar en een keer een online sessie. Vooral het klassikale wordt gewaardeerd. Het is ook een beetje een reünie. Je ziet elkaar, spreekt elkaar, deelt kennis en ervaringen. Spontaan en interactief. Een goede lunch en een afsluiting met een borrel maakt het geheel af. Bij ons eindigen de opleidingen dan ook meestal met een applaus van de deelnemers. Dat zegt genoeg. Prima samenwerking met KPE, gaat altijd soepel, kundige docenten.”

Vroeg in het jaar

Onlangs bracht KPE Vastgoed de PE nog een keer onder de aandacht bij cursisten die nog niet aan deze verplichting hebben voldaan. Ze deden dit onder de ludieke titel: Wie wint? De kerstboom of de PE-punten? Voor Godfried van der Linden is dit zeer herkenbaar. “Daarom organiseren wij de PE-opleidingen ook zo vroeg mogelijk in het jaar. Dan heb je het gevoel dat je klaar bent voor de rest van het jaar. Maar ik zie natuurlijk ook collega’s die dit om welke reden dan ook niet lukt. En dan is inderdaad de grote vraag of de PE-punten het winnen van de kerstboom.”

Geldt de ‘kerstboomvraag’ ook voor u? En wilt u meer informatie over uw persoonlijk PE-studieadvies? Stuur dan een e-mail naar studieadvies@kpe.nl met uw contactgegevens of bel met KPE op nummer 085 01 60 478.

Geef een reactie