WOZ-Congres 2022 in teken van ‘Verantwoord waarderen’

Geplaatst door

Gooiland Hotel Hilversum

Donderdag 29 september organiseert KPE Vastgoed in samenwerking met Ortec Finance het WOZ-Congres 2022. Dit jaar staat het congres in het teken van ‘Verantwoord waarderen’. Behalve een aantal spraakmakende sprekers bestaat er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende workshops. Kennis delen, interactie en netwerken staat deze dag centraal. Het congres zal plaatsvinden in het Gooiland Hotel Hilversum. 

Workshops en lezingen

Thema van het congres is ‘Verantwoord waarderen’ en dit komt via een aantal onderwerpen binnen de workshops en lezingen aan de orde. Hoe kan Machine Learning (een breed onderzoeksveld binnen kunstmatige intelligentie) de WOZ-taxatie ondersteunen? Welk effect heeft duurzaamheid op taxaties? Hoe pas je de btw-wetgeving toe bij een taxatie en wat moet ik weten over de informatiebeschikking in de WOZ?

Het ochtendprogramma zal bestaan uit twee sessies workshops. Per ronde bestaat er de mogelijkheid om te kiezen uit zes verschillende onderwerpen. Na de lunch staat het plenaire deel van het congres op het programma. Bekende sprekers, die hun sporen in de branche hebben verdiend, nemen u mee in de meest uiteenlopende actuele onderwerpen rond de Wet WOZ en verantwoord waarderen. 

Sprekers

Ruud Kathmann, lid managementteam van de Waarderingskamer zal zijn opwachting maken, Rob Korte, senior beleidsmedewerker VNG

Riccardo Boef, adjunct-directeur adviesbureau Thorbecke

Arjen Schep, bijzonder hoogleraar Heffingen Lokale Overheden aan de Erasmus School of Law

Deelnemen

Het WOZ-Congres is door NRVT geaccrediteerd voor zes studiepunten. Wie bij KPE deelneemt aan het studiepakket WOZ 2022 wordt automatisch uitgenodigd voor het congres omdat dit deel uitmaakt van het studieprogramma. Wie niet deelneemt aan het studiepakket WOZ 2022 kan zich aanmelden voor het congres via onderstaande button.

Bijzondere congreslocatie

Gooiland Hotel Hilversum is een internationaal bekend monument van het nieuwe bouwen. Het was het eerste gebouw in Nederland met een volledig stalen skelet. Opvallend voor die tijd zijn de geheel betegelde zijgevels. Het samenspel van zakelijke strakke lijnen en subtiele ronde vormen, vormen de contouren van het gebouw. Het initiatief voor Gooiland werd in de jaren dertig genomen. De Amsterdamse elite die in de jaren twintig en dertig buiten de stad in het Gooi was gaan wonen, miste daar de cultuur en het uitgaansleven van de stad. Architect Jan Duiker kreeg daarom in 1934 de opdracht om een hotel annex schouwburg te ontwerpen. Nadat hij het schetsontwerp in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid had voltooid, overleed hij echter. Zijn voormalige partner Bijvoet keerde terug uit Parijs en sloot samen met de weduwe Duiker het contract voor de bouw. Het gebouw werd voltooid onder leiding van Bijvoet en architect Gerrit Tuijnman. Constructeur was Jan Gerko Wiebenga. Eind juli 1936 werd het gebouw onder de naam Grand Hotel Gooiland geopend en in 1987 kreeg het de status van Rijksmonument.

Deelnemen

Het WOZ-Congres is door NRVT geaccrediteerd voor zes studiepunten. Wie bij KPE deelneemt aan het studiepakket WOZ 2022 wordt automatisch uitgenodigd voor het congres omdat dit deel uitmaakt van het studieprogramma. Wie niet deelneemt aan het studiepakket WOZ 2022 kan zich aanmelden voor het congres via onderstaande button. Deelnamekosten zijn 299 euro per persoon (ex btw).

Geef een reactie