Hegeman Bouw & Infra wint Mestreechter Geis Award 2022

Geplaatst door

Hegeman Bouw & Infra is donderdag 25 augustus tot winnaar uitgeroepen van de Mestreechter Geis Award 2022. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Unaniem

De jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, moest dit jaar een keuze maken uit zes genomineerden: Aelmans Adviesgroep, de gemeente Rotterdam, Hegeman Bouw & Infra, Koopmans Bouwgroep, Kuijpers en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling. “Het was ook dit jaar niet gemakkelijk om een winnaar te kiezen”, vertelt Bastiaens. “Het waren allemaal mooie projecten, maar Hegeman Bouw & Infra sprong eruit. Een winnaar met een mooie cultuur qua leren. Waar je vaak ziet dat opleidingstrajecten vanuit het management worden geïnitieerd, staat bij Hegeman de individuele ontwikkelbehoefte van de medewerkers voorop. Invulling geven aan de wens van de medewerker. Er is echt sprake van bottom-up. Verder hebben ze veel aandacht voor de praktische vertaalslag van de lesstof. De transfer dus van het geleerde naar de praktijk. Tot slot ziet Hegeman een opleiding niet als een eenmalig iets. Een individuele opleiding maakt onderdeel uit van een groter geheel. Ze hanteren een systematische interdisciplinaire aanpak. De opleiding ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’ is daar een mooi voorbeeld van. Als jury waren we het er unaniem over eens dat dit de terechte winnaar is van de Mestreechter Geis Award 2022.”

Algemeen directeur KPE Groep, Ron Koenen, is blij met deze mooie winnaar. “Het is van belang dat we continu stimuleren dat bedrijven blijven investeren in hun medewerkers en jong talent. Zeker in deze tijd waar de arbeidsmarkt enorm onder druk staat. Een groot compliment aan Hegeman Bouw & Infra is op zijn plaats, maar wat mij betreft zijn alle genomineerden een winnaar.”

Erkenning

Hegeman Bouw & Infra met vestigingen in Nijverdal en Amersfoort werd de opvolger van Jongen in Landgraaf die de prijs voor het laatst in 2019 won. Door corona kon de prijs in 2020 en 2021 niet uitgereikt worden. Algemeen directeur Hegeman Bouw & Infra, Willem van der Linde, nam samen met HR Adviseur Linthe Jansen de prijs in ontvangst. Van der Linde benadrukte dat deze prijs voor alle medewerkers van Hegeman was. Hij noemde het een erkenning voor hun werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Op de vraag waar de award een plekje zou krijgen, kwam er gelijk uit: “Daar waar iedere medewerker hem kan zien, in de kantine van ons bedrijf.

Replica

De winnaar ontving als prijs een replica van de Mestreechter Geis (Maastrichtse geest). Dit bronzen beeld van 1.30 m hoog staat op het pleintje bij de bekende Stokstraat in Maastricht. Het beeld werd door de in Haarlem geboren kunstenaar Mari Andriessen gemaakt en op 20 mei 1962 onthuld. De Mestreechter Geis is een speels, charmant, zwierig en bourgondisch figuur. Ingrediënten die de KPE Groep ook gebruikt bij het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van al hun persoonsgerichte leerinterventies binnen de bouw- en vastgoedsector.

Algemeen directeur Willem van der Linde ontvangt de award uit handen van de voorzitter van de jury, Theo Bastiaens.

Geef een reactie