Mestreechter Geis Award 2022: VolkersWessels Bouw & Vastgoed Zuid

Geplaatst door

Genomineerde: VolkerWessels Bouw & Vastgoed Zuid

Dit jaar reikt de KPE Groep voor de 13e keer de Mestreechter Geis Award uit. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de award. Een van deze zes is VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Zuid met de ‘Opleiding voor (hoofd)uitvoerders’.

Tweede keer

HR manager Martijn Jansen is supertrots. “Dit is een kroon op ons werk.” Bijzonder is dat Martijn Jansen in 2010 de award won namens de BVR-Groep. “Het beeldje staat op mijn kantoor en ik kijk er regelmatig naar. Het zou wel bijzonder zijn als deze keer VolkerWessels de prijs wint.”

Leuker maken

“De rol van uitvoerder ondergaat een enorm veranderingsproces”, licht Martijn Jansen de keuze voor de genomineerde opleiding toe. “De ontwikkelingen gaan supersnel en de afstand tussen de mensen die het in de praktijk moeten uitvoeren wordt steeds groter. Planningen, budgetten, kwaliteitsnormen, veiligheid, hedendaags leiderschap, buitenlandse arbeidskrachten zijn zo maar een aantal zaken die de uitvoerder vandaag de dag op zijn bordje heeft liggen. Allemaal zaken naast de dagdagelijkse werkzaamheden. Met de opleiding voor (hoofd)uitvoerders proberen we hun werk interessanter, gemakkelijker en vooral leuker te maken.”

De mens

Opleidingen en ontwikkeltrajecten zijn zeer belangrijk binnen VolkerWessels. “En dan met name toegespitst op de menselijke kant”, benadrukt Martijn Jansen. “Ken je medewerkers, breng in kaart wat hun drijfveren en ambities zijn en geef daar vervolgens invulling aan. Het gaat om de mens. Die maken een bedrijf namelijk succesvol. Natuurlijk moet je kennis en kunde bezitten, maar ondernemerschap en mentaliteit spelen een net zo belangrijke rol. Met name die menselijk kant inbrengen in opleidingen is iets waar KPE erg goed in is. Ik zeg wel eens KPE en VolkerWessels begrijpen elkaar en dat zie terug in de resultaten.”

De overige vijf genomineerden zijn:

• Aelmans Adviesgroep met ‘Maatwerk studiedag PE-verplichting’ 

• Gemeente Rotterdam met ‘Ketenbewustzijn vastgoed’

• Hegeman Bouw & Infra met ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’

• Koopmans Bouwgroep met ‘Integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety’ 

• Kuijpers met ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’ 

Halverwege augustus zal de jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, zich buigen over de zes genomineerden. Op donderdag 25 augustus wordt de winnaar van de MestreechterGeis Award 2022 bekend gemaakt.

Geef een reactie