Mestreechter Geis Award 2022 – Aelmans Adviesgroep

Geplaatst door

Mestreechter Geis Award 2022

Genomineerde: Aelmans Adviesgroep

Dit jaar reikt de KPE Groep voor de 13e keer de Mestreechter Geis Award uit. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de award. Een van deze zes is Aelmans Adviesgroepmet de ‘Maatwerk studiedag PE-verplichting’. De Aelmans Adviesgroep is actief sinds 1990 en wordt gevormd door vijf bedrijfsonderdelen: vastgoed, omgeving, milieu, agro en bouw. In totaal werken er 200 medewerkers.

Waardering

“Hartstikke mooi dat we zo in het zonnetje worden gezet”, is de eerste reactie van Jack Aelmans op de nominatie. “We doen veel moeite om ieder jaar weer een goed opleidingsprogramma samen te stellen. Deze nominatie zie ik dan ook als een waardering hiervoor. Voor de circa 25 medewerkers die vallen onder opleidingsvereiste PE-verplichting hebben we samen met KPE twee maatwerk studiedagen georganiseerd. Het waren tegelijkertijd twee teambuildingsdagen. Collega’s die elkaar doorgaans niet vaak zien, kregen zo de gelegenheid tot interactie en kennisuitwisseling. Met deze studiedag behaal je een deel van de PE-punten. Voor de overige punten kan iedereen individueel opleidingen of cursussen volgen bij KPE.”

Verschillende disciplines

“Maar we gaan verder dan de verplichte PE-punten”, legt Jack Aelmans uit. “Er werken zo’n 200 mensen bij ons bedrijf. Binnen de vijf bedrijfsonderdelen zijn er heel veel verschillende disciplines en expertises. Denk aan planologen, juristen, stedenbouwkundigen, geotechnisch specialisten, bodemadviseurs, asbestinventariseerders, geluidsingenieurs, architecten, bouwkundigen, rentmeesters, taxateurs, makelaars en vastgoedbeheerders. Onderling kennisen kunde delen vinden we belangrijk en onderlinge samenwerk nóg belangrijker. Met de samenwerking tussen disciplines maken we het verschil voor onze klanten. Met kennisuitwisseling streven we er daarbij niet naar om van bijvoorbeeld een rentmeester een bodemspecialist te maken, maar het is wel van grote toegevoegde waarde als je van elkaar weet wat je doet. Je schakelt dan ook sneller als je elkaar nodig hebt. Om deze kennis en kunde te delen en natuurlijk verder te ontwikkelen hebben we onze eigen Aelmans Academie in het leven geroepen. Dat geeft al aan hoe belangrijk we de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden.”

De overige vijf genomineerden zijn:

• Gemeente Rotterdam met ‘Ketenbewustzijn vastgoed’

• Hegeman Bouw & Infra met ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’

• Koopmans Bouwgroep met ‘Integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety’

• Kuijpers met ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’ 

• VolkerWessels BVGO Zuid met ‘Opleiding voor (hoofd)uitvoerders’ 

Halverwege augustus zal de jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, zich buigen over de zes genomineerden. Op donderdag 25 augustus wordt de winnaar van de MestreechterGeis Award 2022 bekend gemaakt.

Geef een reactie