Mestreechter Geis Award 2022 – Kuijpers

Geplaatst door

Genomineerde: Kuijpers

Dit jaar reikt de KPE Groep voor de 13e keer de Mestreechter Geis Award uit. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de award. Een van deze zes is Kuijpers met de training ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’. Kuijpers is een familiebedrijf (1921) dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van technische installaties in gebouwen en de industrie. Het bedrijf heeft vestigingen in heel Nederland.

Samenwerking

“We doen veel aan leren en ontwikkelen binnen ons bedrijf. Deze nominatie vinden we daarom ook speciaal en mooi”, zegt Opleidingscoördinator Lindsay van Rooij. “De training ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’ sluit aan bij onze visie op integraal verduurzamen waarbij we veel toegevoegde waarde zien in het samenbrengen van techniek en bouw. Het biedt echt kansen voor onze sector. Vandaar dat we in 2019 begonnen zijn met het ontwikkelen van de discipline bouw binnen ons bedrijf. De training was een vraag van de afdelingen zelf. Om meer inzicht in elkaars werk te krijgen, is deze maatwerkopleiding door KPE ontwikkeld. Het bevordert de samenwerking. Fijn is ook dat deze training zodanig door KPE is ontwikkeld dat het een combinatie is van online en offline.”

Maatwerk

“Ons bedrijf heeft zo’n 1.400 medewerkers. Kuijpers vindt het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen. Dat kan vanuit een eigen opleidingsvraag zijn of vanuit de wens van het bedrijf. We organiseren veel maatwerk opleidingen en trainingen. Samenwerken, inzicht in elkaars werk en kennisdeling is daarbij een belangrijk aspect. Je moet elkaar gemakkelijk kunnen vinden binnen de verschillende disciplines van ons bedrijf.” 

De overige vijf genomineerden zijn:

·       Aelmans Adviesgroep met ‘Maatwerk studiedag PE-verplichting’ 

·       Gemeente Rotterdam met ‘Training ‘Ketenbewustzijn Vastgoed’’

·       Hegemen Bouw & Infra met ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’

·       Koopmans Bouwgroep met ‘Integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety’ 

·       VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling met ‘Opleiding voor (hoofd)uitvoerders’ 

Halverwege augustus zal de jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, zich buigen over de zes genomineerden. Op donderdag 25 augustus wordt de winnaar van de Mestreechter Geis Award 2022 bekend gemaakt.

Geef een reactie