Mestreechter Geis Award 2022 – Gemeente Rotterdam

Geplaatst door

Genomineerde: Gemeente Rotterdam

Dit jaar reikt de KPE Groep voor de 13e keer de Mestreechter Geis Award uit. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de award. Een van deze zes is de gemeente Rotterdam met de training ‘Ketenbewustzijn vastgoed’.

Samenwerking

“We zijn zeer vereerd”, zegt Rob Visser, manager taxaties woningen van de gemeente Rotterdam. “Een aangename verrassing en waardering voor ons opleidingsprogramma. De genomineerde training hebben we samen met KPE op maat gemaakt. In onze hele keten van bouwvergunning tot de gereedmelding werken veel verschillende disciplines. Zo zijn er de medewerkers van de afdeling BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), maar ook WOZ-gegevensbeheerders en werkvoorbereiders taxatie. Met deze training hebben we enerzijds ingespeeld op de kennis van ieder afdeling afzonderlijk en anderzijds de samenwerking onderling. Wat doet iedereen binnen zijn of haar afdeling? Welke verwachtingen zijn er naar elkaar toe? Leren, elkaar beter leren kennen en samenwerken waren de centrale thema’s.”

Langer proces

Opleiden en ontwikkelen staat hoog op de agenda bij de gemeente Rotterdam. “De gemeente biedt iedereen een goed ontwikkeltraject”, legt Rob Visser uit. “Daarnaast is het van groot belang dat iedere medewerker zijn of haar kennis zo actueel mogelijk houdt. Daarom zijn er constant interne en externe trainingen of opleidingen. De training ‘Ketenbewustzijn vastgoed’ is overigens de start van een langer proces. Na dit succesvolle begin hebben we besloten om periodiek (vaak samen met KPE) dergelijke trainingen te verzorgen.”

De overige vijf genomineerden zijn:

·      Aelmans Adviesgroep met ‘Maatwerk studiedag PE-verplichting’

·      Hegeman Bouw & Infra met ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’

·      Koopmans Bouwgroep met ‘Integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety’

·      Kuijpers met ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’ 

·      VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling met ‘Opleiding voor (hoofd)uitvoerders’ 

Halverwege augustus zal de jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, zich buigen over de zes genomineerden. Op donderdag 25 augustus wordt de winnaar van de Mestreechter Geis Award 2022 bekend gemaakt.

Geef een reactie