Mestreecher Geis Award 2022 – Koopmans Bouwgroep B.V.

Geplaatst door

Genomineerde: Koopmans Bouwgroep

Dit jaar reikt de KPE Groep voor de 13e keer de Mestreechter Geis Award uit. Een prijs die in 2008 door de KPE Groep in het leven is geroepen om het ontwikkelen van innovatieve en persoonsgerichte opleidingen, trainingen, cursussen, coaching en congressen binnen de bouw- en vastgoedsector te stimuleren.

Zes bedrijven zijn genomineerd voor de award. Een van deze zes is Koopmans Bouwgroep met de opleiding ‘Integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety in de bouw’. Koopmans begon in 1942 als familiebedrijf en is tegenwoordig onderdeel van de TBI Holdings. Ze ontwikkelen, bouwen en beheren woningen en utiliteitsgebouwen. Hoofdkantoor is gevestigd in Enschede.

Persoonlijke ontwikkeling

Directeur Roel Wijlens is vereerd met de nominatie. “We zijn al meerdere keren genomineerd, maar hebben de award nog nooit gewonnen. Dit jaar hoop ik dat we als Koopmans Bouwgroep de prijs in de wacht slepen. Ik zie deze nominatie ook als een signaal dat we met de juiste dingen bezig zijn binnen ons bedrijf. Persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden we het allerbelangrijkst. Daar geven we alle ruimte toe. Op persoonlijk vlak, maar ook binnen de laatste ontwikkelingen in de bouwbranche. Als werkgever moet je perspectief en groeikansen bieden. Als je goed bent voor je medewerkers, bind je ze namelijk ook aan je bedrijf. Deze nominatie voelt wat mij betreft dan ook als een erkenning van onze inzet. ”

Langdurig en integraal

Koopmans Bouwgroep heeft bewust gekozen voor het integraal veiligheidsprogramma Brain Based Safety. “Belangrijk is ook dat het een langdurig programma is, over meerdere jaren”, legt Wijlens uit. “De kracht van herhaling is ontzettend belangrijk als het om veiligheid gaat. Het is geen kwestie van een keer een opleiding volgen en je bent klaar. Daarnaast hebben we KPE verzocht om een integraal opleidingsprogramma te ontwikkelen. Veiligheidsgedrag is immers iets wat alle 300 medewerkers binnen ons bedrijf aangaat. Van directie tot de vaklieden; samen zorg je voor veilig gedrag op de werkvloer.” 

De overige vijf genomineerden zijn:

·       Aelmans Adviesgroep met ‘Maatwerk studiedag PE-verplichting’ 

·       Gemeente Rotterdam met ‘Training ‘Ketenbewustzijn Vastgoed’’

·       Hegeman Bouw & Infra met ‘Doelgroepgerichte leerlijnen’

·       Kuijpers met ‘Installatietechniek ontmoet Bouw’ 

·      VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Zuid met ‘Opleiding voor (hoofd)uitvoerders’ 

Halverwege augustus zal de jury, onder leiding van prof. dr. Theo Bastiaens, zich buigen over de zes genomineerden. Op donderdag 25 augustus wordt de winnaar van de Mestreechter Geis Award 2022 bekend gemaakt.

Geef een reactie