“Focus op de zaken waar het echt om draait”

Geplaatst door

Directeur KPE Groep, Ron Koenen, blikt terug.

Nu we midden in de zomervakantie zijn aangekomen, blikt Ron Koenen, directeur KPE Groep, terug op het eerste half jaar van 2022. De achterliggende coronajaren zijn van grote invloed geweest op de bouw- en vastgoedsector. Daarbij komen de nog steeds stijgende energieprijzen en de oorlog in de Oekraïne.

Corona

“Het was positief dat in het begin van dit jaar de beperkende maatregelen vanwege corona werden opgeheven. Na twee jaar waarin van alles niet mocht, was dit wel een verademing. Het was mooi om het enthousiasme bij mensen te bespeuren tijdens fysieke bijeenkomsten. Dat hadden we met z’n allen toch echt gemist.”

Online – offline

“Daar waar we in het begin van de pandemie dachten dat online de nieuwe standaard zou worden, is nu gebleken dat de grote meerderheid van onze klanten de voorkeur geeft aan de combinatie van online en offline. De door ons jaren geleden ingezette koers en investeringen in dit concept heeft zich nu in een sneltreinvaart bewezen. Daar zijn we heel blij mee!”

De markt

“De markt nauwlettend in de gaten houden doen we als KPE Groep dagelijks. Wat leeft er en wat speelt er? De wereld en ons werk verandert razendsnel. Als kennisinstituut moet je daar professioneel en snel op kunnen inspelen. Binnen vastgoed zijn dit bijvoorbeeld thema’s als duurzaamheid, integriteit of het nieuwe niveaumeetingstelsel. In de bouwsector staat tegenwoordig de stikstofbeperking, de stijgende prijzen van materiaal of de personeelstekorten hoog op de agenda. Allemaal zaken die direct of indirect te maken hebben met de ontwikkeling van je mensen.”

Vakantie

 “Door alle opeenvolgende ontwikkelingen in de wereld is 2022 niet het gemakkelijkste jaar. Ik wens iedereen daarom een rustige zomervakantie met de focus op de zaken waar het echt om draait: je gezin, de familie, vrienden. Even samen de accu opladen en dan met veel positiviteit en energie de tweede helft van dit jaar tegemoet gaan. Geniet ervan!

Geef een reactie