Leergang Young Professional Vastgoed

Geplaatst door

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière?

Op 10 november start weer een leergang Young Professional Vastgoed van KPE. Een kort en krachtig programma voor jonge vastgoedprofessionals dat richt zich op alle elementen die nodig zijn om de stakeholders binnen hun vastgoedportefeuille op een positieve manier te beïnvloeden. Eline Regterschot en Thijmen Sentjens volgen op dit moment de leergang en vertellen over hun ervaringen. 

Vijf lesdagen en coachgesprek

“Communicatie met de opdrachtgever, vertrouwen krijgen en gezag uitstralen, presenteren, besluitvorming en vergadertechnieken, conflictstijlen en onderhandelen”, Robbert van Dinther, Partner bij KPE, somt een aantal thema’s op die in de leergang aan bod komen. “Alles moet ertoe leiden dat je nog beter zelfstandig sturing en leiding kunt geven aan de stakeholders die betrokken zijn bij je vastgoedprojecten. In totaal omvat de leergang vijf lesdagen die duren van 14.00 tot 20.00 uur, inclusief een diner. Ook krijgt iedere deelnemer een individueel coachgesprek. Vastgoedprofessionals van bedrijven zoals Cushman & Wakefield, Dura Vermeer Vastgoed, 3W real estate, Alba Concepts en Heilijgers Projectontwikkeling hebben al deelgenomen aan de leergang. Het is echt een opleiding waarmee je in een volgende versnelling komt als vastgoedprofessional.”

Cushman & Wakefield
Eline Regterschot (31) werkte in de woningmakelaardij en maakte begin van dit jaar de overstap naar Cushman & Wakefield in Amsterdam. “Als Consultant Occupier Services industriële & logistieke markt ben ik nu actief in het bedrijfsonroerend goed. Ik zoek nieuwe vastgoedoplossingen voor onze klanten. Deze leergang leek me erg geschikt om mijn kennis over vastgoed en de daarbij horende vaardigheden aan te vullen. Maar ook om met professionals in ons vak in contact te komen. Doordat er gewerkt wordt in kleine groepen ontstaat er een vertrouwensband en durft iedereen open en eerlijk over zijn of haar vak te praten. Daar leer je natuurlijk ook enorm veel van. Tot nu toe vond ik presentatietechnieken zeer interessant. Je krijgt direct feedback die open en eerlijk is. Daar word je echt beter van. Dat gold ook voor de verschillende manieren van onderhandelen en hoe je het beste met klanten en stakeholders omgaat. Heb ik veel van geleerd. Ik zou deze leergang dan ook zeker willen aanbevelen bij startende vastgoed professionals.”

Bevestiging

Thijmen Sentjens (32) werkt sinds vijf jaar bij Sentjens Vastgoed Advisering in het Zuid-Limburgse Kerkrade. Na zijn opleiding commerciële economie aan de heao ‘rolde’ hij in het bedrijf van zijn vader. “Ondanks dat de studie wel iets anders is, wist ik van begin af aan dat ik in de vastgoedwereld terecht zou komen. Enerzijds omdat ik ermee ben opgegroeid door mijn vader, maar ook door de stages die ik tijdens de heao-studie doorliep. Die waren allemaal in de vastgoedsector. Mijn afstudeerscriptie schreef ik voor Stienstra. Die stages bevestigden mij in mijn keuze voor vastgoed.”

Bewustwording

“Waarom voor deze leergang gekozen?”, herhaalt Sentjens de vraag en denkt even na. “Ik wil me verder ontwikkelen in mijn vakgebied en ik vind het fijn om in contact te komen met mensen van mijn eigen leeftijd die ook in het vak zitten. Je verrijkt door de leergang niet alleen je kennis en vaardigheden, maar bouwt ook een netwerk op.” Sentjens is halverwege de leergang die begin van dit jaar gestart is. “Toeval of niet, ik ben nu op weg naar Zeist voor de derde studiedag. Ondanks dat ik vanuit Limburg best wel een stukje moet rijden, doe ik het met plezier. Ik vind de interactie en het in groepen werken erg fijn aan deze leergang. Je wordt ook uitgedaagd door de verschillende rollenspellen. Het maakt je bewust van hoe je dingen doet. Mijn interactie met de stakeholders van mijn projecten zal hier echt beter van worden. Ik vind deze opzet van KPE super. Ook het gezamenlijk diner is erg fijn. Zo kun je op een informele manier met elkaar praten over het vak.”   

Op 10 november start weer een leergang Young Professional Vastgoed. Voor meer informatie klik je hier.

Geef een reactie