De tijd begint te dringen voor PE-verplichting

Geplaatst door

KPE lost complexe studiepuzzel graag voor u op

Het jaar 2022 is alweer over de helft heen. Wellicht was het voornemen van veel makelaars en taxateurs om bij aanvang van het jaar zo snel mogelijk te inventariseren wat er aan PE-verplichting nodig is voor de inschrijving bij VastgoedCert en/of NRVT. Maar wat als door de dagdagelijkse zaken dit er tot op heden is bij ingeschoten? Met de zomervakantie in aantocht begint te tijd nu echt te dringen. Geen nood! KPE Vastgoed helpt u graag om deze complexe studiepuzzel op te lossen, zodat u bezig kunt zijn met uw corebusiness.

VastgoedCert

Die complexe puzzel geldt zeker voor de registratie bij VastgoedCert. Sinds 2020 kent deze een nieuwe regeling. Je moet namelijk je kennis aantonen door middel van een niveaumeting en niet meer via PE-punten. In het eerste jaar komt de theorie aan bod, in het derde jaar de vakvaardigheid. Blijkt uit de niveaumeting dat je onvoldoende kennis hebt, krijg je een of meerdere Bindende Studie Adviezen (BSA) opgelegd. Sommige makelaars vallen nu nog onder de oude regeling, anderen onder de nieuwe. Dat heeft met het ingangsjaar te maken. Bij KPE is bekend wie in welke regeling bij VastgoedCert valt en in welk jaar hij of zij moet starten met de nieuwe regeling 2020.

NRVT

De peoplebuilders van KPE spreken regelmatig makelaars en taxateurs die door de bomen het bos niet meer zien. Zowel voor de registratie bij VastgoedCert als bij NRVT. Bij NRVT geldt dat je in totaal 20 studiepunten moet halen. Om aan deze eisen te voldoen moet je enkele verplichte onderdelen en enkele facultatieve (keuze) onderwerpen volgen. De tijd om dit uit te zoeken, besteden makelaars en taxateurs veel liever aan hun corebusiness. Dat is ook het moment waar KPE een belangrijke rol kan spelen. Zij kennen de spelregels van haver tot gort en kunnen op individueel niveau een studieadvies samenstellen. Door dit advies op te volgen voldoe je op de meest efficiënte wijze aan de studieverplichtingen.

Wilt u meer informatie over uw persoonlijk studieadvies? Klik dan hier.

Geef een reactie