CoolTower Rotterdam decor voor startschot Ballast Nedam campagne Take Care

Geplaatst door

Samenwerking KPE Bouw en Ballast Nedam

Take Care, zo heet de veiligheidscampagne van Ballast Nedam. Deze heeft tot doel om veilig werkgedrag van alle medewerkers te stimuleren. Onderdeel van deze campagne is een opleidingstraject voor leidinggevenden van Ballast Nedam Building Projects en Ballast Nedam Infra Projects. Deze opleiding is gebaseerd op het gedachtegoed van Brain Based Safety. Maandag 4 juli ‘klonk’ het officiële startschot op een zeer bijzondere plek: de CoolTower in Rotterdam.

Blikvanger
De CoolTower is 154 meter hoog, heeft 50 woonlagen en herbergt zo’n 280 appartementen. Ballast Nedam verzorgt het project vanaf het tekenwerk tot turn-key oplevering. Deze blikvanger voor de skyline van hartje Rotterdam was het decor voor de samenwerking tussen Ballast Nedam en KPE Bouw. Halbe Veenstra (Managing Director Ballast Nedam Building Projects), Mireille de Goey (Manager Midsize Infra Ballast Nedam Infra Projects), Geert van der Linde (Director HSE Ballast Nedam) en Robbert van Dinther (Partner KPE Groep) plaatsen hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Maatwerk

In de komende maanden worden zo’n 50 tot 80 leidinggevenden binnen de twee divisies van Ballast Nedam door KPE Bouw opgeleid om veilig gedrag op de bouwplaats op een nog hoger niveau te brengen. Robbert van Dinther, partner KPE Groep: “In december 2021 heeft Ballast Nedam de derde trede van de veiligheidsladder behaald. Met hun veiligheidscampagne Take Care werken ze toe naar trede vier en vijf. Als KPE mogen we met ons opleidingsprogramma hier een bijdrage aan leveren. We hebben een maatwerkprogramma gemaakt waarbij interactie en verwevenheid tussen de opleiding en hun veiligheidscampagne Take Care het veilig werkgedrag nog meer versterkt. Je mag best stellen dat we op deze samenwerking met Ballast Nedam erg trots zijn.”

Geef een reactie