KPE In Beeld – Femke Reefman & Christianne Bal

Geplaatst door

Vandaag spreken we met Femke Reefman & Christianne Bal over hun functie, drijfveer en werkresultaten.

Wat is jullie functie binnen KPE? 

“Wij zijn beiden projectleiders learning and development. Onze rol is verdeeld tussen enerzijds het zijn van de learning en development specialist. Dit houdt in het creëren en bijhouden van de kwaliteit van de trainingen. En anderzijds doen we ook projectmanagement, dus zorgen dat het project van A-Z is geregeld.”

Kunnen jullie iets meer vertellen over je achtergrond, wat heb je gedaan voordat je bij KPE bent begonnen?

Christianne: “Ik heb facility management gestudeerd. Dit vond ik erg leuk maar ik merkte dat hier weinig uitdaging in lag voor mij. Daarom ben ik een premaster richting de business kant gaan doen, hier ben ik in aanraking gekomen met learning and development door de HR-vakken. Hierdoor heb ik gekozen voor de master ‘learning and development in organisations’ in Maastricht. Ik vond veiligheidstrainingen heel interessant en zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij KPE Groep, dat zich natuurlijk ook veel bezighoudt met het thema veiligheid.”

Femke: “Ik heb cognitieve neuropsychologie gestudeerd, dit vond ik ook erg leuk maar was wel te abstract voor mij. Toen heb ik gekozen voor de dezelfde master als Christianne. Ik vond de combinatie tussen business en psychologie erg interessant. Tijdens de master gingen we praktisch aan de slag met leren op de werkvloer. Bij KPE vond ik de combinatie tussen mijn bachelor en master. Ik ben verantwoordelijk voor Brain Based Safety, wat gebaseerd is op neuropsychologie, maar ik doe wel de onderwijskundige aanpak hiervan.”

Wat is jullie drijfveer voor het werk dat je doet?

Christianne en Femke zijn hier al snel over eens: “We vinden het heel erg leuk om bezig te zijn om mensen te motiveren en te triggeren om steeds verder te blijven leren. Daarnaast is KPE Groep een heel innovatief bedrijf dus nieuwe ideeën kunnen we ook vaak uitvoeren.”

Christianne vult aan: “De doelgroepen waar we meewerken zijn ook heel erg leuk. Een bedrijf komt met een probleem naar je toe en wij hebben de mogelijkheid en de tools om dat bedrijf ook daadwerkelijk te helpen.”

Ze zijn beiden erg enthousiast over hun baan: “Het vak is heel mooi want je mag met verschillende mensen werken. We zijn hard bezig met hetgeen wat we het leukste vinden om te doen. We ontwikkelen steeds nieuwe trajecten en ontvangen hier ook veel waardering voor. Het gave is ook dat wij de deelnemers natuurlijk wat leren maar dat wij ook echt leren van de deelnemers en de input die zij geven. Als wij investeren in deelnemers, investeren zij ook in KPE Groep.”

Op welke werkresultaten zijn jullie trots?

Femke geeft snel antwoord: “Ik ben echt trots op de bouwcirkelzaag die wij hebben gemaakt met Virtual Reality.”

Christianne: “Waar ik momenteel het meest trots op ben is dat we zijn genomineerd voor de aNewSpring awards. Femke en ik hebben samen een geheel traject voor Brain Based Safety ontworpen voor op een digitaal leerplatform. Dit noemen we ook wel blended learning. We zijn sowieso steeds meer aan het groeien in de online e-learning elementen.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat de leerlijnen ‘up to date’/ vernieuwd blijven? 

“Evaluaties, bij elke training maken we gebruik van evaluaties ofwel tussentijds ofwel aan het eind. We hebben continu contact met een klant tijdens het traject en er vindt ook een evaluatiegesprek plaats aan het eind van het traject. Met deze informatie maken we een plan van aanpak voor een volgende keer. Het belangrijkste is om de lijntjes met de klant, deelnemers en trainers kort houden.” 

Geef een reactie