De Wereld van Gedrag

Geplaatst door

Maak kennis met je eigen gedrag en dat van een ander

Alles wat we waarneembaar doen en laten, mag je gedrag noemen. We vertonen bewust gedrag, maar ook heel veel onbewust. Het kenmerkt ons als persoon. Je eigen gedrag en dat van een ander herkennen en er bewust van worden, biedt vele voordelen. Als individu, maar zeer zeker ook in teamverband. KPE ontwikkelde hiervoor de teamtraining ‘De Wereld van Gedrag’.

Inzicht

Als je je bewust bent van je eigen gedrag, herken je ook waarom je dingen wel of juist niet doet. Hoe ga ik om met een probleem? Wat doen deadlines met mij? Welke communicatievorm werkt positief voor mij en welke negatief. Met de training ‘De Wereld van Gedrag’ krijg je hier inzicht in. Daarnaast krijg je ook inzicht in het gedrag van je collega’s. Hoe verhoudt ieders gedrag zich tot elkaar als er in teamverband wordt gewerkt.

Krachten en valkuilen

Tijdens de het ochtendprogramma wordt inzicht gegeven in de gedragsstijl van de deelnemer, wat de voornaamste krachten en valkuilen zijn en hoe anderen hem of haar soms kunnen ervaren. Daarnaast wordt er ingegaan op wat voor invloed (andere) gedragsstijlen hebben op de manier van (samen)werken en communicatie. Wie zich daar namelijk bewust van is, kan ernaar handelen en daarmee op zowel persoonlijk vlak als in teamverband betere successen boeken. Deze inzichten in gedrag komen uiteraard ook van pas tijdens het contact met klanten. Het middagprogramma wordt gebaseerd op de uitkomsten van het ochtendprogramma en daarnaast op maat gemaakt naar de behoeftes van de opdrachtgever.

Een bijzondere eendaagse training binnen de vastgoedbranche. Daar waar het meestal om vakinhoudelijke aspecten gaat, speelt deze training in op de mens zelf. NRVT heeft deze training geaccrediteerd voor facultatieve PE-punten.

Geef een reactie