‘Dit is mijn BAM!’ groot succes

Geplaatst door

KPE Bouw organiseert themadagen voor medewerkers van BAM Wonen

In de afgelopen weken namen 220 medewerkers van BAM Wonen op vijf verschillende plekken in het land deel aan een speciale themadag in het kader van binden en boeien. Een bijzonder project dat BAM Wonen in samenwerking met KPE Bouw op poten zette. 

Rapportcijfer 8,1

Drie divisies van BAM Wonen (Nieuwbouw Concepten, Speciale Projecten en Bouwen op Maat) kregen ieder hun eigen themadag. Projectleider KPE Bouw, Paul Simons, is erg tevreden over de themadagen. “Maar het belangrijkste is dat de deelnemers tevreden zijn”, vult hij gelijk aan. “Een eerste evaluatie is inmiddels binnen en daar krijgt de dag een score van 8,1. Daar ben ik erg blij mee, want dat geeft aan dat de dag goed in elkaar zat.”

Op maat met een rode draad

Ondanks dat de dagen voor iedere divisie op maat waren gemaakt, was er ook een rode draad door het programma. De dag begon met een ontbijt voor iedereen, waarna de directie of het managementteam van de betreffende divisie een interactieve aftrap deed. Vervolgens waren er presentaties of workshops rondom de thema’s veiligheid en gedrag, eigenaarschap en ‘onze toekomst, mijn rol’. “Verder kende iedere bijeenkomst een ‘BAM-markt’ en ‘Ons kantoor’”, vertelt Paul Simons. “Op de ‘BAM-markt’ stonden verschillende kraampjes waar allerlei informatie te vinden was over bijvoorbeeld het gereedschap, het gebruik van de mobiele telefoon, het verwerken van de uren, de werkkleding, het pensioen, hygiëne en zonnebescherming. Vervolgens ging de gehele groep onder leiding van de dagvoorzitter in gesprek met de directie over verschillende thema’s. Ook werd een presentatie gegeven over hoe de directie de toekomst ziet. Gedurende de middag stond ‘Ons kantoor’ op het programma. Hierin stond centraal het kennis maken en kennis delen met collega’s die op kantoor werken. Mensen die op de bouwplaats werken kennen de collega’s op kantoor vaak niet. Door deze kennismaking was er ook ruimte om verbeterpunten aan elkaar te geven en begrip te kweken waarom sommige beslissingen op kantoor en op de bouwplaats worden genomen. Iedere dag werd afgesloten met een samenvatting en interactieve evaluatie. Als KPE kijken we in ieder geval met een goed gevoel terug op ‘Dit is mijn BAM!’” 

Geef een reactie