Themadag Landelijk Vastgoed dit jaar in Cuijk

Geplaatst door

Sprekers en locatie krijgen lof

Op woensdag 13 april vond de Themadag Landelijk Vastgoed 2022 plaats. Meer dan 300 deelnemers kwamen bij elkaar in de bijzondere evenementenlocatie Inspyrium Ebben in Cuijk. Jan Peters, projectleider KPE Vastgoed, kijkt zeer tevreden terug op dag. “Na twee jaar een digitale editie mochten we als branche weer fysiek bij elkaar komen. En die sfeer proefde je de hele dag.”

Deelnemers uit hele land

De organisatie van de themadag lag in handen van NVR, NVM en Vastgoedpro. KPE Vastgoed tekende voor de uitvoerende organisatie. “We zijn erg blij dat we dit al 10 jaar mogen doen”, zegt Jan Peters. “We verbinden ons graag aan zo’n groot evenement. Naast het feit dat wij ons grote netwerk kunnen inzetten bij het organiseren van deze dag, horen wij ook wat er speelt in deze branche. Met meer dan 300 deelnemers uit het hele land krijg je daar een goed beeld van.”

Sprekers en locatie

Uit een eerste evaluatie blijkt dat de deelnemers de dag als zeer positief hebben ervaren. Met name het delen van kennis en ervaring met collega’s uit andere delen van het land werd als zeer waardevol ervaren. Ook de bijzondere locatie die letterlijk en figuurlijk ruimte bood kreeg lovende woorden. Jan Peters: “Daarnaast stonden er een aantal zeer goede sprekers op het programma. Jan Willem Erisman, hoogleraar Milieu en Duurzaamheid aan de Universiteit Leiden, had een prima verhaal over de toekomst van de intensieve landbouw. Hij ging in op regio’s waar dit niet meer mogelijk is en waarom, maar hij kwam ook met oplossingen voor dit heikel thema. Waar ik ook zeer gecharmeerd van was, was het verhaal van de jonge agrariër Roel van Buuren van Boerderij Landlust in Maasland. Als natuurinclusieve ondernemer vertelde hij de deelnemers waar je als biologische boer tegenwoordig allemaal tegenaan loopt.”

Vastgoedcert en NRVT

Voor de liefhebbers bestond de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. De evenementenlocatie staat namelijk op een van de grootste en oudste (1862) boomkwekerijen in Nederland, Ebben in Cuijk. Jan Peters was ook zeer verheugd dat vertegenwoordigers van Vastgoedcert en NRVT aanwezig waren. “Voor deze dag waren PE-studiepunten te verdienen en dan is het heel fijn dat de certificeringsorganisaties zelf ook aanwezig zijn.” In april 2023 staat de volgende Themadag Landelijk Vastgoed op de kalender.

One comment

Geef een reactie