KPE IN BEELD – Romain Wijckmans

Geplaatst door

Wat is jouw functie binnen KPE? 

Teammanager commerciële binnendienst. Dit houdt in dat ik eindverantwoordelijk ben voor de gehele operatie binnen KPE Groep 

Kun je iets meer vertellen over je achtergrond, wat heb je gedaan voordat je bij KPE bent begonnen?

Ik heb een commerciële economische achtergrond. Ik ben 14 jaar bankier geweest, zowel sales functies als leidinggevende functies. Daarnaast heb ik 2 jaar consultancy werk verricht voor verschillende bedrijven. Ron is een oude bekende en zodoende ben ik bij KPE beland. Binnen KPE kan ik mijn kennis en ervaring gebruiken en ook mezelf blijven ontwikkelen.

Wat is jouw drijfveer voor het werk dat je doet?

Ik wil alles voor een glimlach doen, zowel intern als voor klanten.  Dit uit zich in de verwachtingen overtreffen, zorgen voor een fijn werkklimaat of een voorbeeldfunctie zijn. Mensen in hun kracht zetten vind ik een van de mooiste dingen wat er is.

Wat is het belangrijkste dat je in jouw loopbaan hebt geleerd?

Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Voor mij is dit open en eerlijk communiceren en afspraken nakomen. Mocht het onverhoopt een keer niet goed gaan, benoem dan wat moeilijk is en wees eerlijk, hoe vervelend een boodschap dan ook kan zijn.

Wat maakt deze functie uitdagend voor je?

Als generalist ben ik van veel zaken genoeg op de hoogte en vind ik het juist fijn om samen te werken met specialisten in mijn team. Ik zie mijn functie als een soort brugfunctie waarbij ik met mijn generalistische kennis iedereen in zijn of haar rol kan laten groeien. 

Ik vind het heel knap wat wij met KPE met een relatief klein team voor elkaar kunnen krijgen. Eenieder heeft invloed op de dagelijkse koers. We zijn een wendbaar team en dat is de charme van KPE. 

Geef een reactie