“Is dat nu leuk, lesgeven aan collega’s? En kost dat veel tijd?”

Geplaatst door

Dit zijn twee vragen die Jan-Kees Duvekot regelmatig krijgt. Naast zijn werkzaamheden binnen Duvekot Makelaardij is hij ook actief als opleider en docent bij KPE Vastgoed Opleidingen. Zijn motivatie hiervoor is simpel uit te leggen: “Lesgeven geeft mij energie. Het houdt je scherp en je staat op voorsprong waar het de actualiteiten en kennis van je vak aangaat. Een voorsprong die je weer dagelijks kan gebruiken in je adviesrol als makelaar of taxateur”

Je hebt een eigen makelaardij en bent ook actief als docent, leg eens uit

“Klopt, naast mijn werkzaamheden binnen Duvekot Makelaardij ben ik actief als opleider en docent bij KPE Vastgoed Opleidingen. Ik vind het dankbaar en mooi om naast mijn dagelijkse werk mij ook in te zetten voor de branche waarin in mijn boterhammen verdien.”

Is dat nu leuk, lesgeven aan collega’s? En kost dat veel tijd?

“Lesgeven geeft mij energie. Het houdt je scherp er je staat op voorsprong waar het de actualiteiten en kennis van je vak aangaat. Een voorsprong die je weer dagelijks kan gebruiken in je adviesrol als makelaar of taxateur. De tijdsinvestering valt zeker mee maar dat is ook voor iedere docent bij KPE verschillend. Waar de ene docent af en toe een dag beschikbaar is, zijn er ook docenten die structureel bij KPE actief zijn.

Sommige docenten vinden het ook heerlijk om hun kennis en ervaring binnen hun vakgebied te delen bij het maken van opleidingsprogramma’s. Zo vindt iedere makelaar of taxateur die bij KPE actief is wel iets dat bij hem of haar past. Natuurlijk investeer je wat van je tijd maar je krijgt er naast een heleboel energie en waardering ook een passende financiële vergoeding voor terug.”

Wie kan er eigenlijk docent worden?

“Goed dat je het vraagt, KPE Vastgoed Opleidingen is vooral actief in de Permanente Educatie voor makelaars en taxateurs en op dit moment kan ik best nog wel een aantal collega’s gebruiken.

Vooral makelaars of taxateurs die actief zijn in het bedrijfsmatig of landelijk vastgoed én die het leuk lijkt om – net als ik – naast hun all-day-business zich in te zetten als docent of mee willen denken over lesprogramma’s wil ik vragen mij eens te contacten. Ik geef graag een toelichting op de rol die je binnen KPE zou kunnen vervullen. Wie weet zijn we binnenkort wel collega’s”

Lijkt jou dit ook wat? Neem dan snel contact op met Jan-Kees Duvekot via 06-53345537 of stuur hem een e-mail jk.duvekot@kpe.nl .

Geef een reactie