KPE Vastgoed verzorgt persoonlijk studieadvies

Geplaatst door

Een nieuw jaar betekent voor de makelaars en taxateurs ook het inventariseren van de PE-verplichtingen die nodig zijn voor uw inschrijvingen bij VastgoedCert en/of NRVT. Vaak is dit een behoorlijke en tijdrovende puzzel, maar wel een noodzakelijke.

“Wij lossen graag die complexe studiepuzzel voor onze deelnemers op”

“Dat geldt zeker voor de registratie bij VastgoedCert”, legt Jeroen Paes, projectleider bij KPE, uit. “Sinds 2020 kent deze een nieuwe regeling. Je moet namelijk je kennis aantonen door middel van een niveaumeting en niet meer via PE-punten. In het eerste jaar komt de theorie aan bod, in het derde jaar de vakvaardigheid. Blijkt uit de niveaumeting dat je onvoldoende kennis hebt, krijg je een of meerdere Bindende Studie Adviezen (BSA) opgelegd. Sommige makelaars vallen nu nog onder de oude regeling, anderen onder de nieuwe. Dat heeft met het ingangsjaar te maken. Bij ons is bekend wie in welke regeling bij VastgoedCert valt en in welk jaar hij of zij moet starten met de nieuwe regeling 2020.”

Persoonlijk studieadvies

“Ik spreek regelmatig mensen die door de bomen het bos niet meer zien”, zegt Romain Wijckmans, teammanager bij KPE. “Zowel voor de registratie bij VastgoedCert als bij NRVT. Bij NRVT geldt dat je in totaal 20 studiepunten moet halen. Om aan deze eisen te voldoen moet je enkele verplichte onderdelen en enkele facultatieve (keuze) onderwerpen volgen. De tijd om dit uit te zoeken besteden makelaars en taxateurs veel liever aan hun corebusiness. Dat is ook het moment waar wij als KPE een belangrijke rol kunnen spelen. Wij kennen de spelregels van haver tot gort en kunnen op individueel niveau een studieadvies samenstellen. Door dit advies op te volgen voldoe je op de meest efficiënte wijze aan de studieverplichtingen. Wij lossen graag die complexe studiepuzzel voor onze deelnemers op.”

Virtueel en klassikaal

Door alle coronamaatregelen in de afgelopen twee jaar heeft het virtueel volgen van een cursus een vlucht genomen. “En dat zal dit jaar zeker ook blijven bestaan”, vertelt Romain Wijckmans. “We merken dat het afstandsonderwijs gewaardeerd wordt. De tijdsduur is korter en je hebt geen reistijd meer, is een veelgehoord argument. Maar we merken ook dat het klassikale onderwijs nog steeds in trek is. Elkaar fysiek ontmoeten is toch net even anders dan van achter het beeldscherm. Daarom hebben we voor 2022 besloten om beide varianten te blijven aanbieden en daarbij ook nog een combinatievorm van zowel virtueel als klassikaal. Dus voor ieder wat wils.”

Wilt u meer informatie over uw persoonlijk studieadvies? Klik dan hier.

Geef een reactie