Summer Course 2021

Geplaatst door

Drie dagen Maastricht, 20 PE punten NRVT. 

Laten we eerlijk zijn; niet iedere makelaar of taxateur staat te juichen bij het volgen van de jaarlijkse studieverplichtingen voor NRVT of VastgoedCert. Maar onder het motto “leren kan ook leuk zijn” biedt KPE voor een steeds grotere wordende groep deelnemers meerdaagse trainingsdagen aan waarin naast de verplichte leerdoelen ook alle ruimte is voor extra activiteiten. En laten we vooral het sociale aspect niet vergeten. De deelnemers roemen de collegialiteit en de vriendschappen die gedurende deze dagen gemaakt of versterkt worden. De cursusdagen worden afgesloten met een heerlijk diner, een bezoek aan de stad, een goed glas in de kroeg en een comfortabel hotel. 

Die combinatie van serieus met je vak bezig zijn in een ongedwongen sfeer met leuke collega’s in een inspirerende en verrassende omgeving is voor velen dé manier om hun jaarlijkse studieverplichtingen op een bijzonder prettige manier in te vullen. De wintercourses die KPE naar Winterberg in Duitsland organiseert zijn inmiddels een begrip. En in datzelfde rijtje kan deze Summer Course in Maastricht geplaatst worden.

Een groep van ongeveer 20 makelaars en taxateurs vanuit heel Nederland waren van woensdag 30 september tot vrijdag 1 oktober te gast in het bourgondisch gezellige Maastricht. Kasteelhotel en Buitenplaats Vaeshartelt was gedurende de 3 dagen de uitvalsbasis. Een perfecte omgeving waar in een afwisselend trainingsprogramma de benodigde studiepunten werden behaald. 

Daarnaast waren twee bijzonder leerzame excursies aan het programma toegevoegd, naar een stadsgebiedsontwikkeling en een tweetal unieke herontwikkelingslocaties. Maar in de avond werd ook bourgondisch genoten in de Maastrichtse binnenstad met haar terrassen, winkels en kroegen. Kleine oogjes bij het ontbijt maar drie dagen lang een lach op het gezicht. 

In de evaluatie bleek dat deze vorm van (verplichte) cursus volgen zeer goed ontvangen is. Woorden als top, gezellig en leerzaam kwamen voort uit de evaluatie en de wens om dit vaker op deze wijze te organiseren is zeker aanwezig. Gelukkig zat het zonnige weer en de stad Maastricht mee om het tot een beleving te maken die we vaker gaan inzetten. 


“Intensief, interessant en een fijne open sfeer in een kleine samengestelde groep.”

Bastiaan van der Eijk

Beleving van een deelnemer

Bastiaan van der Eijk, vaste cursist bij KPE, was ook aanwezig bij de Summer Course.

Zoals gebleken uit eerdere ervaringen wordt een (meerdaagse) cursus van KPE altijd tot in de puntjes georganiseerd en ingepland met interessante cursusonderdelen en originele excursies. Zo ook deze driedaagse. Het was een intensief programma met veel afwisselende en boeiende cursusactiviteiten. Met name het bezoek aan het herontwikkelingsproject van het klooster gaf mij meer inzicht in de toepasbaarheid van het thema ‘huurrecht’ dat in één van de cursusonderdelen aan bod is gekomen.

Doordat je 3 dagen met een kleine groep doorbrengt, heb je naast het programma veel meer mogelijkheden om met gelijkstemden te brainstormen en te overleggen over andere zaken. Hierdoor leer je veel van elkaar en kun je elkaar inspireren. Ook zorgt deze groepsgrootte voor veel interactie tussen de docent en de cursisten. Het klassieke luisteren werd omgeruild voor continue dialogen binnen deze groep. Op deze manier werd gedurende de hele dag veel informatie met elkaar uitgewisseld. Deze Summer Course heb ik als zeer positief ervaren en is zeker voor herhaling vatbaar.

Ben je enthousiast?

Deelname aan de diverse meerdaagse courses staat open voor iedereen die eens op een andere manier de PE-educatie wil volgen. Voor groepen van ongeveer 20 mensen kan KPE ook programma’s op maat maken. In overleg met de deelnemers kunnen we kijken naar locaties in binnen- of buitenland, een stedelijke omgeving of juist een actieve omgeving. Maar altijd met de ingrediënten: serieuze educatie, kwalitatief goede verzorging en een interessant bijprogramma met een hoog sociaal/collegiaal aandeel.

Neem gerust contact op met KPE als je meer wilt weten. En misschien roep jij volgend jaar ook wel: “leren kan ook leuk zijn”.


Je kunt contact met ons opnemen via email info@kpe.nl of bel naar (085) 016 04 78.

We zien je graag bij onze volgende edititie!

Groet Team KPE Vastgoed

Geef een reactie