De juiste persoon op de juiste plek bij Hegeman Bouw & Infra

Geplaatst door

Een groep bouwtalenten van Hegeman Bouw & Infra zijn gestart met het ontwikkeltraject ‘Young Management Team’, een maatwerkprogramma dat ontwikkeld is door KPE Bouw. Tijdens dit traject worden getalenteerde jonge medewerkers getraind op hun soft skills en onderlinge communicatie. In dit interview vertelt Inéz Meyer, HR-medewerker bij Hegeman Bouw & Infra, waarom zij hebben gekozen voor dit maatwerkprogramma.

Kun je iets vertellen over jouw rol bij Hegeman?

Inéz: ‘’Ik ben HR-Medewerker bij Hegeman. Mijn functie is breed. Zo houd ik mij bezig met het instromen, doorstromen en uitstromen van medewerkers van Hegeman. Allemaal onder het motto ‘de juiste persoon op de juiste plek’. Nu richt ik me veel op opleidingen, competentiemanagement en de functioneringsgesprekken. Super interessant allemaal.’’

Bij welke projecten is Hegeman zoal betrokken?

Inéz: ‘’We doen zowel civiel- als utiliteitsprojecten. We hebben een aantal uitdagende projecten goed neer kunnen zetten. Een logistiek interessant project is bijvoorbeeld de Rokin parkeergarage in Amsterdam. Deze is gelegen op 500 meter afstand van de Dam. Dit vergt een unieke aanpak. Een ander uitdagend project was de radiotherapie bunker met betonnen muren van 5 meter dik, een utiliteitsproject met veel civiele kenmerken. De plek waar we ons het fijnst voelen is een project waar de tent open moet blijven. Je kunt hierbij denken aan scholen en zorginstellingen, maar ook stationsomgevingen.’’

KPE verzorgt bij jullie het Young Management Team programma. Hoe is het idee ontstaan om een dergelijk traject op te starten?

Inéz: ‘’De juiste persoon op de juiste plek is een belangrijke spreuk op onze HR-afdeling.  Vorig jaar hebben we binnen Hegeman onderzoek gedaan naar hoe ons personeelsbestand past bij de organisatie die we voor ogen hebben. Hieruit kwam naar boven dat er een kans lag bij het opleiden van jonge talenten binnen de organisatie, die de ambities en kennis hebben om door te groeien naar een volgende functie. Met dit traject hopen we dat samen met hun te bereiken.’’

Waarom heeft Hegeman gekozen voor een traject dat zich richt op leiderschap?

Inéz: ‘’We zien dat onze omgeving verandert. Een nieuwe generatie komt de arbeidsmarkt op en vanuit de opdrachtgever komen er andere vragen. Waar we vroeger een uitgedokterde opdracht kregen, gaat het nu meer om het samenwerken naar een project toe en kijken naar slimme oplossingen. Dit tezamen vraagt om een andere stijl van leiderschap. Coachend gericht en met oog voor de medemens. Duidelijk is in ieder geval dat onze organisatie draait op de mensen die we hebben. Met dit traject leiden we de volgende generatie managers op om goed voor onze mensen te gaan zorgen in een veranderende omgeving zoals we die kennen.’’

Welke doelstellingen voor dit traject hebben jullie gesteld?

Inéz: ‘’Het doel voor dit traject is om de samenwerking en onderlinge communicatie te verbeteren. Daarnaast willen wij ons team toekomstbestendig leren leidinggeven. Het traject bestaat uit vier dagen. De eerste twee dagen zijn gericht op samenwerking en communicatie. We behandelen thema’s als persoonlijkheid, gedrag, compassie en empathie. De laatste twee dagen richten zich op toekomstbestendig leidinggeven.’’

De eerste training vond plaats op 28 oktober. Hoe vond je dat de training verliep?

Inéz: ‘‘Ik ben heel tevreden. We hebben een goede mix van jonge toppers bij elkaar gevonden. De trainer heeft een fantastische sfeer neergezet, wat niet altijd even makkelijk is bij onze koppige bouwers die vooral van concreet houden (haha beton grapje). Inhoudelijk paste het ook helemaal bij de groep. Aan deze training gaan we nog heel lang plezier beleven!’’