Toekomstgericht leren: een mix van online, offline & work

Geplaatst door

Wist je dat KPE Bouw er naar streeft alle opleidingen, trainingen en cursussen volgens de online – offline – work © methodiek samen te stellen? Deze methodiek zorgt voor een extra rijke leeromgeving, wat vervolgens weer leidt tot een hoger leerrendement in de dagelijkse praktijk.

Hoe werkt de online – offline – work methodiek?

Een rijke leeromgeving ontstaat door het toepassen en combineren van online, offline & work-interventies. Door op meerdere momenten online, offline en in de werkpraktijk aandacht te besteden aan de gestelde (kennis)doelstellingen wordt het leereffect groter. Je zorgt namelijk voor een spreiding van leermomenten en iedere methode voegt iets toe aan de uiteindelijke praktijk.

Online
Alle online activiteiten van de deelnemer.
Bijvoorbeeld: een videobericht op het intranet, het maken van een online opdracht via een digitaal leerplatform, meedoen aan een online quiz of het doorlopen van online theoriemodules.

Offline
De fysieke middelen om iets te leren.
Bijvoorbeeld: een face-2-face gesprek, een boek lezen, het oefenen van een (tender)presentatie bij een opdrachtgever of een examen op papier maken.

Work
Onderdelen die de deelnemer op de werkvloer doet.
Bijvoorbeeld: een praktijkopdracht, het beschrijven van een ontwikkelde competentie of een vaardighedentoets op de werkvloer afleggen.


Ons aanbod

De combinatie en spreiding van leermomenten hangt af van het traject dat nodig is om de gewenste bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen te behalen. Wil je weten wat wij voor jouw bouwbedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op: https://www.kpe.nl/bouw/onze-aanpak