Zwany van Brussel: ‘’Natuurlijk mis je het netwerken in de koffiepauze, maar online leren is de toekomst en de situatie dwingt ons allemaal om daar sneller stappen in te zetten.’’

Geplaatst door

Zwany van Brussel is naast makelaar en taxateur ook voorzitter van de werkkamer Wonen bij VastgoedCert. Vorige week donderdag volgde zij onze virtuele Actualiteitendag VastgoedCert om te ervaren hoe ‘het nieuwe leren’ in zijn werk gaat.

Had je vooraf specifieke verwachtingen van de virtuele cursusdag?
Zwany: ‘’Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik verwachtte wel dat ik minder interactie zou ervaren met de docent en de deelnemers omdat je elkaar niet in het echt ziet. Maar KPE heeft dit goed opgelost door online kleine groepen deelnemers samen aan een groepsopdracht te laten werken. Zo blijf je actief betrokken. Natuurlijk mis je het netwerken in de koffiepauze, maar online leren is de toekomst en de situatie dwingt ons allemaal om daar sneller stappen in te zetten.’’

Hoe heb je de virtuele cursusdag in zijn geheel ervaren?
‘’Ik vond het een leuke cursus om mee te maken. Vanuit VastgoedCert wilde ik zien of een virtuele cursusdag een goede manier is om makelaars de kennis mee te geven die ze moeten krijgen. Persoonlijk vond ik dat KPE dit op een goede manier heeft aangepakt.’’

Vond je het lastig om je aandacht er bij te houden?
‘’Nee, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.’’

Nu je het zelf hebt ervaren, waar gaat dan je voorkeur naar uit? Klassikaal of online les?
‘’Ik denk dat een combinatie van beide het meest optimaal is. Je zal voor sommige opdrachten op locatie aanwezig moeten zijn. Maar sommige kennis kun je ook prima online opdoen en dan is een virtuele cursusdag echt een uitkomst.’’

Heb je nog tips voor (vak)collega’s die voor het eerst gaan deelnemen aan een virtuele cursusdag?
‘’Het is even lastig dat je niet iedereen ziet, maar het is wennen. Je moet het gewoon proberen en het positief bekijken. De digitale ontwikkelingen blijven doorgaan. Ik merk om mij heen dat steeds meer mensen online vergaderen als iets praktisch gaan zien. We moeten daar in meegaan.’’

Meer informatie over onze virtuele Actualiteitendag VastgoedCert vindt u hier.