Koopmans Bouwgroep bereikt trede 3 van de Veiligheidsladder door serieus te investeren in integrale opleidingsprogramma’s

Geplaatst door

Mede doordat Koopmans Bouwgroep de afgelopen jaren op basis van de bedrijfsstrategie gekozen heeft voor integrale opleidingsprogramma’s die incompany werden uitgevoerd, heeft het bouwbedrijf in een recordtempo trede 3 van de Veiligheidsladder bereikt.

Sinds 2017 heeft KPE Bouw diverse ontwikkeltrajecten opgezet voor de medewerkers van Koopmans Bouwgroep. Deze trajecten bleken voor Koopmans – na een intensieve audit van vijf dagen – van grote toegevoegde waarde te zijn om trede 3 van de veiligheidsladder te bereiken.

Roel Wijlens, Adjunct-directeur bij Koopmans: ‘’De trajecten van KPE, zoals het Koopmans Expert Programma en de training Leidinggeven in Veiligheid hebben veel bijgedragen aan de veiligheid op en rondom onze bouwplaatsen.’’

Ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden en voormannen
‘Leidinggeven in Veiligheid’ is één van de succesvolle ontwikkeltrajecten die KPE bij Koopmans heeft georganiseerd; een training voor leidinggevenden bedrijfsbreed, waarin gedurende een jaar middels inspiratievolle powersessies alle factoren en competenties worden behandeld die van invloed zijn op veilig gedrag.

Een ander mooi voorbeeld van een belangrijk integraal ontwikkeltraject is de ‘Koopmans Expert Opleiding’. Tijdens dit traject werden medewerkers van verschillende afdelingen opgeleid tot Koopmans Experts. De experts kunnen, na het volgen van de meerdaagse training, op professionele wijze bijeenkomsten faciliteren voor hun collega’s. KPE werkt het programma en de inhoud van deze bijeenkomsten van A tot Z uit.

Ook voor de voormannen faciliteert KPE een ontwikkeltraject waarbij ze de medewerkers voorzien van adviezen, tips en trucs op het gebied van leidinggeven en gespreks- en communicatietechnieken. Doel is de communicatie op de bouwplaats verbeteren én de veiligheid daarmee te verhogen.

Jan Mulder, Hoofd Bouwplaatsmedewerkers bij Koopmans: ‘’Dankzij al die interventies hebben we het belang van veilig werken in de bouw kunnen bespreken met alle betrokkenen en hebben we in een rap tempo trede 3 van de veiligheidsladder bereikt.’’

Wil je meer informatie over de (incompany) ontwikkeltrajecten van KPE Bouw in het kader van een veilige bouwplaats? Neem dan contact op met Paul Simons, p.simons@kpe.nl.