Van uitvoerder naar bouwplaatsmanager

Geplaatst door

Tijdens het uitvoerdersoverleg bij Stam + de Koning afgelopen week, mochten zeven (hoofd-) uitvoerders het certificaat ‘Bouwplaatsmanager KPE Bouw’ en een ‘Letter of Recommendation’ van het Hoger Technisch Instituut (HTI) in ontvangst nemen. Zij hebben het afgelopen jaar de KPE-opleiding “Van uitvoerder naar Bouwplaatsmanager” gevolgd en afgerond. De certificaten werden, in het bijzijn van Arno van Tilburg en Rob Haarmans (directie Stam + de Koning), overhandigd door Robbert van Dinther (operationeel directeur KPE Groep).

Uitvoerders Adrie Couwenberg, Peter van Heugten, Rob Hofmans, Daan van Houts, Tim Leenders, Pim van der Linden, René de Ruiter en Tom Veldman van Stam + de Koning mogen zich nu ‘bouwplaatsmanager’ noemen.

De bouwplaatsmanager van nu:

  • Is proactief
  • Heeft het eindplaatje voor ogen
  • Motiveert
  • Is altijd scherp
  • Blinkt uit in planning en organisatie
  • Weet de interne organisatie maximaal te benutten

De opleiding

De opleiding “van uitvoerder tot bouwplaatsmanager” richt zich op communicatieve vaardigheden, leiderschapscompetenties en plannen en organiseren. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen, verspreid over een periode van ongeveer 10 maanden. Iedere lesdag bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend staan de essentiële leiderschapsvaardigheden van een bouwplaatsmanager centraal. ’s Middags komt de praktijk aan bod in de vorm van (interne) sprekers van de verschillende afdelingen binnen het bouwbedrijf , ook vindt er ter inspiratie een bezoek plaats aan een beurs of bouwplaats.

Meer weten?
Neem dan contact op met Paul Simons van KPE Bouw: p.simons@kpe.nl