Bouwbedrijven Jongen wint de Mestreechter Geis Award 2019

Geplaatst door

Gisteren, op donderdag 22 augustus, werd voor de 12de keer de Mestreechter Geis Award uitgereikt. Deze prijs wordt ieder jaar door KPE Groep overhandigd aan een organisatie binnen de bouw- en vastgoedbranche die het afgelopen jaar de meest innovatieve en persoonsgerichte opleiding, training of cursus heeft ontwikkeld voor haar medewerkers. Dit jaar heeft Bouwbedrijven Jongen de prestigieuze opleidingsaward in ontvangst mogen nemen.   

Het Project Centraal van Bouwbedrijven Jongen

Met Het Project Centraal wil Bouwbedrijven Jongen naar een bedrijfscultuur waarin projectteams – weliswaar binnen enkele kaders – de ruimte krijgen om zelf iets te organiseren en zo toe te werken naar een optimaal resultaat. Projectteams krijgen daarom trainingen aangeboden waarbij zij meer inzicht krijgen in het gedrag van hun collega’s, de onderlinge rollen en elkaars waardevolle karaktereigenschappen. Hierdoor wordt de onderlinge communicatie en samenwerking verbeterd en neemt de arbeidsvreugde toe.

Jack Corten, algemeen directeur van Bouwbedrijven Jongen, was verheugd de Mestreechter Geis Award in ontvangst te mogen nemen. ‘’We vinden het super gaaf dat we deze prijs hebben gewonnen. Om succesvol te blijven moeten organisaties continue innoveren. Niet alleen in producten en diensten, maar ook in de wijze waarop het werk georganiseerd wordt. Het samenwerken van de verscheidene disciplines binnen organisaties is hier een belangrijk onderdeel van.’’

Doorlopend programma met de nodige flexibiliteit

Prof. dr. Theo Bastiaens, voorzitter van de jury, rector magnificus van de Open Universiteit en tevens lid van de Raad van Advies van KPE Groep, overhandigde de Mestreechter Geis Award aan Bouwbedrijven Jongen. Theo Bastiaens: ‘’Het Project Centraal van Bouwbedrijven Jongen is geen stand-alone activiteit. Het is een doorlopend programma met de nodige flexibiliteit. In de praktijk zien we regelmatig dat bedrijven zich richten op lange termijndoelstellingen en daardoor de aanpak er naar toe vergeten. Bouwbedrijven Jongen pakt dit met ‘Het Project Centraal’ juist aan. Ze hebben doelstellingen geformuleerd, maar de manier waarop zij deze doelstellingen bereiken, krijgt altijd voorrang. Wanneer het een keer minder gaat, hebben ze de flexibiliteit om het anders aan te pakken.’’

De Mestreechter Geis Award werd voor de 12 keer uitgereikt tijdens het KPE Peoplebuilders Event 2019

Robbert van Dinther, partner KPE Groep: ‘’De Mestreechter Geis Award is inmiddels een begrip geworden in de bouw en vastgoedbranche. Vanuit de peoplebuilders gedachte willen we bedrijven motiveren om ook de komende jaren de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal te stellen. Dit is, gezien de snelle (technologische) ontwikkelingen en de personeelstekorten in de bouw en vastgoedbranche, ontzettend belangrijk.’’

Over de Mestreechter Geis Award

De Mestreechter Geis is een bijzonder bronzen beeldje in Maastricht op het plein bij de Kleine Stokstraat. Ron Koenen, directeur KPE Groep: ‘’De Mestreechter Geis is een speels, zwierig, charmant en bourgondisch figuur. Deze ingrediënten gebruiken wij bij de ontwikkeling en uitvoering van al onze persoonsgerichte opleidingen binnen de bouw en vastgoedsector. Speels vertalen we naar bijvoorbeeld serious games die we inzetten, zwierig naar de energie die noodzakelijk is om een mooi traject te ontwikkelen en charmant naar de persoonlijke afstemming met de verschillende doelgroepen. Aansluitend moet natuurlijk het bourgondische – goede koffie, versnaperingen en een inspirerende locatie – altijd goed geregeld zijn. Kortom, de Mestreechter Geis is een figuur dat ons helpt de sector persoonsgericht en innovatief duurzaam te maken.”

Dit waren de genomineerden van 2019